İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, borç para arayan kişilere faiz karşılığında para vererek senet ve çekler üzerinden haksız kazanç sağladıkları iddia edilen şüphelilere yönelik İzmir merkezli iki ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 kişi gözaltına alınırken, 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
İZMİR (İGFA) – İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, tefecilik yaptıkları ve suç faaliyetlerini gizlemek amacıyla farklı kişileri alacaklı olarak gösterdikleri değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.
İzmir merkezli iki ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı. Hakkında işlem yapılan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.
SENET VE KAYITLAR ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin ikametlerinde, iş yerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 5 cep telefonu, 1 bilgisayar, 93 yaprak boş senet koçanı, 7 doldurulmuş senet ve alacak-verecek kayıtlarının bulunduğu 1 ajanda ele geçirildi.
İncelenmek üzere el konulan materyallerin soruşturma kapsamında değerlendirileceği belirtilirken, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmanın titizlikle ve çok yönlü şekilde sürdürüldüğünü açıkladı.

